Fysiotherapeut

Fysiotherapeut  

Steeds meer mensen krijgen rug-, nek- of andere klachten. Vaak kan een fysiotherapeut hen dan van die klachten af helpen. Het is dus ook niet raar dat in nagenoeg elke woonplaats wel een fysiotherapeut te vinden is. Heb jij klachten, dan kan jij rechtstreeks een afspraak met een fysiotherapeut zoals PMC Nederland maken en hopelijk ben jij dan snel van jouw klachten af. 

Fysiotherapie voor jong en oud 

Vroeger gingen vooral oudere mensen naar fysiotherapie. Tegenwoordig is dat heel anders. Mensen van alle leeftijden komen hier. Zelf pasgeboren kindjes kunnen hier al terecht. Het enige verschil is dat wanneer een heel jong kindje behandeld moet worden, dat de fysiotherapeut dan vaak naar het huis van het kindje gaat. Op deze manier is het kindje in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Hierdoor is het kindje wat meer ontspannen en zal de behandeling wat makkelijker verlopen. Indien iemand erg slecht ter been is en daardoor niet zelf naar de praktijk kan komen, kan de fysiotherapeut ook naar de woning van die patiënt komen. In alle overige gevallen komen de patiënten naar de praktijk voor de behandeling. Dit is uiteraard ook het handigste, omdat daar de behandelbank staat en daar zijn ook alle overige benodigde spullen aanwezig. 

Eerste afspraak 

Als jij voor de allereerste keer in de praktijk komt, zal eerst de papierwinkel afgewikkeld moeten worden. Je kunt dan denken aan jouw verzekeringsgegevens, maar ook wordt er dan uitgebreid met jou besproken wat jouw klachten zijn, hoe erg jouw klachten zijn, etc. Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek. Pas als duidelijk is wat er aan de hand is, zal de behandeling starten. Er wordt altijd duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. De fysiotherapeut masseert vaak de plaats van de klachten. Door de spieren te masseren / stimuleren, worden veel klachten vaak opgelost. Daarnaast worden er oefeningen uitgelegd die de patiënt thuis kan doen. Vaak zijn de klachten dan na een aantal behandelingen verdwenen. Deze manier van behandelen geldt voor alle leeftijden, alleen worden bij kinderen de oefeningen verwerkt in een spelletje. Hierdoor zullen zij deze met veel plezier doen! 

Doorverwijzing 

Als de klachten na een aantal behandelingen helaas niet verdwenen zijn, zal jij doorverwezen worden. Dit kan naar een manueel therapeut zijn (deze werkt vaak in dezelfde praktijk, waardoor het erg makkelijk is om een patiënt over te dragen), maar ook naar een specialist in het ziekenhuis. Naar wie jij doorverwezen wordt, wordt vaak in overleg met jou bepaald. Hopelijk kan de manueel therapeut of de specialist jou snel van jouw klachten afhelpen. Want niemand wil met pijnklachten rondlopen!  Heel veel beterschap!

Over ons

Persoonlijke verhalen uit het ziekenhuis

Goedemiddag! Mijn naam is Paul Henegouwen. Ik ben 52 jaar oud en al ruime tijd werkzaam als verpleger in een niet nader te noemen ziekenhuis. Mijn werkzaamheden in het ziekenhuis ervaar ik als nuttig. Je helpt patiënten op weg naar een voorspoedig herstel. Daar horen vanzelfsprekend de nodige problemen bij, maar de momenten waarop mensen het ziekenhuis weer gezond verlaten zijn vaak de mooiste momenten uit mijn loopbaan. Deze momenten zijn zó mooi dat ik ze vaak noteer en ergens bewaar. Ik vond het echter tijd om ze te delen met de rest van de wereld: wellicht herkennen andere verplegers zichzelf in deze verhalen. Je vindt ze op deze blog. Veel leesplezier!

Recente artikelen

26 november 2018
Fysiotherapeut   Steeds meer mensen krijgen rug-, nek- of andere klachten. Vaak kan een fysiotherapeut hen dan van die klachten af helpen. Het is

20 juni 2018
  Het is aan mensen die nooit migraine hebben gehad, moeilijk uit te leggen wat het eigenlijk precies is. Het is ook absoluut geen gewone hoofdpi

16 februari 2018
Iedereen heeft er wel is last van: rugpijn. 's Ochtends na het opstaan komen rugklachten het meeste voor. Dit heeft vaak toch wel met de leeftijd te m

Archief